min fina är tillsalu


isis pinon & ronny andersson

dom två senaste dagarna har varit galet roliga, igår vad vi i stallet hela förmiddagen och sedan klockan tre tränade jag för daniel, mogge var riktigt duktig! imorse var vi tillsammans i stallet och sedan klockan tio planerade vi aktiviteter till kommande hälsopedagogik-lektioner, i eftermiddags har andy swärd varit här hos oss igen och han är bara FÖR king! imorgon tränar jag för karin hero och det ska nog bli bra. just förtillfället myser isis hos jag och ronja, vi smider planer inför helgen trots att jag ABSOLUT borde plugga! nu väntar alldeles strax duschen och sen ska jag se riverside i sängen:) haaaaaaj


Anthonia & Ferlando


stöcke ponnyförening 13/9-09

Postat av: J
Vad har gjort av alla ponnyer medan du är i Skåne-land? Såg att Anthonia tävlade ferlando, sålt honom till henne? Älskar din blogg!

hejsan, cornetto, ferlando och fuxen står hemma hos mamma och pappa i stallet i vallen, nu när min syster har flyttat hem från stockholm så rider hon dom lite och det är jag tacksam för, ponnyerna står alltså än så länge kvar hemma! ja, det stämmer att hon har tävlat honom men han är absolut inte såld till henne, anthonia är en duktig tjej och fick möjligheten att tävla honom på våra hemma tävlingar för ett par helger sedan. det är fortfarande min pappa som äger honom men hur det blir i framtiden vet jag inte riktigt, det enda som är säkert är att han inte ska säljas till någon annan än en liten tjej/kille som förtjänar en sån snäll liten ponny. tack J, det värmde!!

livet på lundavägen barkar

 ikväll har vi, efter att snällaste krister lagat min lilla cykel, cyklat till svedala, blivit jagade av två ficklampor, cyklat utihelvete tills min cykel än en gång pajat, kastat cykeln i diket (dumma cykel) hoppat på ronjas pakethållare, kommit på att jag tidigare pajjat ronjas pakethållare vilket leder till att jag tvingas  kasta mig av cykeln och då inse att ficklampsmännen fortfarande jagar oss, kastat mig framstupa ner i diket för att slita lös min älskade handväska som jag varit, i paniken, galet nära på att glömma, kastar mig upp ur diken och denna gången på frejas pakethållare som turligt nog verkar hålla, vi cyklar till svedala i vildaste paniken (männen hinner ej med) och kommer exakt i tid till huses restaurang där vi får käka en pizza, pumpar sedan i varandra århundradets största mod för att klara att gå in på Q8 och fråga, kanske svedalas vackraste man, om skjuts hem (eftersom vi fortfarande är helt skärrade efter flykten från ficklamporna!!) tagit oss tack vare killen med bilen hem och sitter nu, med diverse olika skador psykiskt och fysiskt och vet inte om vi ska skratta eller gråta. det enda vi egentligen vet är att andledningen till svedalatrippen var en kaka som vi GLÖMDE köpa +att vi är HELT JÄVLA SÄKRA på att det som hände ikväll förmodligen kommer få oss att lida varje dag i tre år framöver samt att mannen med bilen förmodligen sitter 25 meter ifrån oss och just nu dör av skratt.


feel the melody and the rhythm of the music around you


love you♥


sköldpaddor kan andas med rumpan.

idag sover freja på lundavägen med mig och ronja samt en söt kusin.

 ronja tillsammans med kusinen har städat vårat rum↓



tvätt↓


pizza-middag↓


mys↓


CHORICHORI


Varför skynda på när den tiden snart är här ändå?

måste börja med att be om förlåtelse för det lilla upphållet här på bloggen. det har varit lite mycket att göra på sista tiden, en bortförklaring. medans ni har undrat var jag har varit så har jag hunnit med en tripp till norrlandet, hem till andré och mamma och pappa och fuxen och ferre och allaalla andra. ferre har tävlat med anthonia och jag hann med att rida fuxen en sväng, jag hann också en bio med min fina och endel annat! jag fick träffa alexander också en stund, det var bra!

 skåne börjar höstas men mogge verkar älska livet! idag, den 17 så är det exakt en månad sen jag träffade michelle, isis, freja, ronja och julia för första gången, och just idag, den sjuttonde har jag och fuxen varit tillsammans i 20 månader, det ångrar jag inte en sekund! imorgon blir det uppstigning halv åtta och stallet, sedan NFU och jag riktigt längtar efter en utskrattning igen, MM hästarna!!!  

GODNATT


Postat av: a

varför ska du sälja ponnysarna? du är väl inte 18? vill du ha storhäst?

nej, jag är inte 18, jag har nyss fyllt 16 och anledningen till att jag inte kan ha kvar alla ponnyer är att det är svårt att ha tre ponnyer stående hemma i vallen när man själv går skola i skåne. så länge mamma och pappa bor kvar här uppe och jag inte har någon möjlighet till fler stallplatser så kan jag bara rida och hålla igång en ponny. jo, jag funderar på storhäst, men viljan går som i vågor;) en rolig grej vore kanske att ha kvar min ungponny och köpa en mer rutinerade storhäst.

 


några frågor och godnaaaaaaattt

Postat av: ..............

Vad är Mogge för häst?


Munsboro Maguire, född 2000 och importerad från Irland. köptes till min storasyster 06-07 (rätta mig) men "togs över" av mig när min syster föll för åldern. min syster har lärt honom de mesta han kan men han har fortfarande, trots 9år gammal, VÄLDIGT mycket kvar att lära sig. han har under våren och sommaren 2009 hoppat LA med mig och gör hela tiden framsteg, gör oftast sitt bästa och är väldigt rolig att umgås med. Han har följt mig ner till skåne men tanken är egentligen att han ska säljas och att jag ska ha en annan ponny på skolan.

berätta mer om var du går gymnasium och så :)

hallands ridgymnasium är en privatägd friskola som grundades 2005 och har sedan dess funnits i Varberg och Kungsbacka. Hösten 2009 startade gymnasiet även i Svedala och ändrade då också namn till SVERIGES RIDGYMNASIUM. När det blev dags att söka gymnasium för mig så sökte jag till detta gymnasium på alla tre orter men mina betyg och mitt vilja gjorde att Svedala blev aktuellt. På Bökebergs Gård finns ett klassrum (med utsikt över ridhuset) där vi läser det flesta av våra kurser måndag-torsdag, på fredagar samarbetar dock gymnasiet med Nils Fredrikssons Utbildning inne i Svedala, då är vi alltså där och pluggar.

Vi rider på lektionstid tre dagar i veckan, på tisdagar tränar vi hoppning för Daniel Zetterman (de flesta vet säkert vem detta är och jag hoppas att han kan ge mig mkt under det kommande året), på onsdagar finns tid avsatt för markarbete, som vi vissa veckor kommer få hjälp med av Karin Hero och andra veckor sköter självständigt (då kan man alltså rida ut med tjejerna om man vill;P) och torsdagar rider vi dressyr, då också för Karin Hero. Vi läser också Hälsopedagogik, Häst- & stallskötsel & Djursjukvård (+ grundämnena osv, tyvärr!) Andy Swärd undervisar oss i mental träning och det ser ut som att vi kommer ha honom en gång i veckan i samband med Hoppningen. 

I "skolstallet" finns 20 stora boxplatser och där står 13 stycken privathästar/ponnyer och 5 stycken skolhästar. Hela gården omfattar över 100 boxplatser och sägs vara en av Sveriges finaste privatägda anläggningar.
om Arenan, Ridhuset kan du läsa här: http://www.bokeberg.com/sub/arena.htm

På gården finns ett par lägenheter och en av dom har jag och tre andra tjejer fått möjligheten att bo i. bilder på skolan och stallet osv finns i bloggen men om nån absolut vill så kan jag fixa ett inlägg för nyfikna=)


michelle du älskas och pappa du saknas!




julia och ronja, ni sliter mig


imorgon ringer klockan 08.00 och nio ska andy swärd föreläsa om mental träning, om jag tänker efter så är jag egentligen väldigt intresserad men sorry andy, kortleken tog över! nu ska vi sova SUSSSS


städschema på g och kärleken är i luften

detta har hänt:

cyklat till svedala för att skaffa nya kontakter

 blivit kallade HÄSTAR och cyklat hem igen.

 badat i någons pool en sen kväll

spelat stress och ätit spagetti

kollat in ystad

tappat ut en hel carbonara-påse på köksgolvet

bakat en michellekaka och sedan tappat även den rakt ner på golvet

fått isis att äta kakan från golvet

lagat en heltrasigt cykelslang med silver tejp

fått förklarat för oss att det inte kommer att hålla

blivit lessen för att lagningen inte höll

blivit mobbad för att ej känna till risbullen

sovit sex stycken i jag och ronjas minirum

pajjat torktumlaren

glott efter en kille som sägs vara snygg

skämt ut oss till döden för honom

kommit 45 min sent till andra lektionen i estetisk verksamhet

dansat runt en zebramönstrad strippstång som ronjas pappa införskaffat

pajjat DVDn 

gråtit över skåneregn

nött chariot av en pinsam anledning

torkat upp julias dricka efter en häftig skrattattack

fått låna en
horsemanshipfilm som verkat asintressant

insett att den var allt annat än de

skrattat till döden

...och massa annat som lämnas åt fanstasin

på torsdag landar jag i skellefteå och wiiie, blir det fest då?











 


freja&ronja freja&ronja freja&ronja freja&ronja









idag har svedala-himlen varit klarblå och jag älskar att detta är utsikten när man kliver utanför dörren.↑
daniel zetterman har varit här och idag red vi över bommar och så, mogge är fin! idag kom också hanna (trots en del krångel) hit och det firades såklart med att hon bjöd jag och ronja på kebab:) tyvärr måste jag sova nu för imorgon står mycket på schemat. PUSS



PS. ni får en bild på en liten bit av schabraket jag köpte i söndags och MAMMA: jag önskar mig ett pannband i denna färg i "grattis-du-har-bott-utan-mamma&pappa-i-20dagar-present:)


PSSSSSSSS, vissa verkar ha endel frågor runt flytten och hur det blir med mina ponnyer osv.
jag tänker spara frågorna tills det är några stycken så att jag kan svara i ett speciellt inlägg, så fråga på!


RSS 2.0